Edcamp Enköping 140312

Så har vi haft vårt första Edcamp för engelsklärare i kommunen. Ett 20-tal engagerade lärare från åk 2-9 var på plats för att diskutera sådant som just nu, var aktuellt för var och en. Några hade förberett ett diskussionsämne i förväg och var snabba att skriva upp sig på vår grid, medan andra behövde lite betänketid.

De ämnen som kom upp var mötet mellan åk 6 och 7, formativ bedömning, skönlitteratur och litteraturbank, vad säger forskning samt tysta elever. När diskussionerna satte igång hamnade många grupper på olika sidospår då det finns så mycket att diskutera när lärare möts.

Vårt edcamp höll på i två timmar, varje deltagare hann delta i två sittningar och varje sittning varade i ca 45 min. Två timmar kändes lagom för storleken på vårt edcamp.

En idé som väcktes var att skapa någon form av ”litteraturbank” som kan rotera mellan skolorna. Om vi gemensamt kan köpa in engelsk skönlitteratur så kan vi snart få ihop ett bibliotek av spännande böcker i klassuppsättningar. I pausen bjöds det på kaffe och kaka för att fylla på ny energi.

Vill du veta mer om vad Edcamp är så kan du läsa vidare på Edcamp Sveriges sida.

Intensiva och intressanta diskussioner 🙂

Här hittar du vår utvärdering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s