Storybird

Jag använder verktyget storybird tillsammans med eleverna. Där kan vi skapa egna sagor utifrån en mängd olika illustrationer. Jag som lärare lägger ut olika ”assignments” dvs. olika uppdrag som eleverna ska utföra, ofta handlar dessa om ett övergripande tema eller en viss genre. Jag kan också gå in i elevernas arbeten och ge dem kommentarer, konstruktiv feedback som hjälper dem att bearbeta sina texter. Vi använder verktyget i både engelska och svenska.

Storybird inspirerar eleverna till att skriva, speciellt de elever som vanligtvis tycker att det är svårt att hitta på en saga. Dessa får god hjälp av bilderna och hittar ganska snart en väg in i skrivandet. Verktyget passar alla elever då de kan arbeta utifrån sin egen förmåga och kapacitet.

Besök gärna vår klassblogg där vi har lagt ut några av våra böcker.

4 tankar om “Storybird

  • Hej Lena! Vad bra att du frågar, det ska jag nog förtydliga i inlägget.

   Precis när jag hade introducerat Storybird var det första uppdraget inte svårare än så här: ”Gör en enkel saga/berättelse där du använder minst fyra bilder.” Uppdraget hette också just ”Din första saga”. Sen har jag lagt in uppdrag efter hand och lite utifrån vad vi arbetat med. Här kommer några exempel:
   Uppdrag ”Värdegrund” – Skapa en saga som kan kopplas till värdegrundsarbete. Den kan t.ex. handla om vänskap, kompisar, känslor, utanförskap o.s.v.

   Uppdrag ”Halloween” – Skriv en läskig Halloweensaga!

   Uppdrag ”An English fairytale” – Nu är det dags för din första bok på engelska. Du väljer själv vilken slags bok du vill skriva; en saga, en faktabok osv. Lycka till med arbetet!

   Som du ser är det väldigt enkla uppdrag och formuleringar men det hjälper de elever som har svårt att komma igång. Hoppas att du har fått lite inspiration nu till dina elevers uppdrag.
   Hälsningar Cecilia

   Gilla

 1. Pingback: Arbeta språkutvecklande med hjälp av Storybird | ceciliabergentz

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s